Issue Details (XML | Word | Printable)

Key: JDIC-544
Type: Bug Bug
Status: Open Open
Priority: Major Major
Assignee: michael_shan
Reporter: hubere
Votes: 0
Watchers: 0
Operations

If you were logged in you would be able to see more operations.
jdic

Fail to open Thunderbird with attachments

Created: 23/Sep/10 02:25 AM   Updated: 03/Nov/11 11:18 AM
Component/s: JDIC API (package org.jdesktop.jdic.desktop)
Affects Version/s: 0.9
Fix Version/s: None

Time Tracking:
Not Specified

File Attachments: 1. File thunderbird.diff (0.8 kB) 03/Nov/11 11:18 AM - axeld

Environment:

Operating System: All
Platform: All


Issuezilla Id: 544
Tags:
Participants: axeld, hubere and michael_shan


 Description  « Hide

I tried to send an email with attachemts through Thunderbird (3.1.4) and got an
error message.
The reason for this error message is the command line constructed by
WinMozMailer in WinMozMailer#constructArgs(...) method. It appears that there
will be a dangling comma at the end of the attachment string causing Thunderbird
to fail.
A command line constructed by WinMozMailer might look like this:
"C:\Programme\Mozilla Thunderbird\thunderbird.exe" -compose
"to='Edi@de,',attachment='file://d:/cadis/MyMobiler.zip,'"
(mind the comma at the end!)

Thunderbird does not like this line but rather wants on without the comme like this:
"C:\Programme\Mozilla Thunderbird\thunderbird.exe" -compose
"to='Edi@de,',attachment='file://d:/cadis/MyMobiler.zip'"

Obviously Thunderbird is only picky with attachment-option, though?!



axeld added a comment - 03/Nov/11 11:18 AM

That seems to be the issue, indeed. The attached patch fixes the problem, and lets me open mails with attachments just fine with Thunderbird 7.0.1.