VisualVM
  1. VisualVM
  2. VISUALVM-148

VisualVM hangs when lost remote connection

    Details

    • Type: Bug Bug
    • Status: Open
    • Priority: Major Major
    • Resolution: Unresolved
    • Affects Version/s: current
    • Fix Version/s: dev
    • Component/s: code
    • Labels:
      None
    • Environment:

      Operating System: All
      Platform: All

    • Issuezilla Id:
      148

      Description

      Version 1.6.0_07 (Build 080507).

      Steps to reproduce:

      • define existing remote host with running java applications
      • disconnect network connection (or shutdown the host)
      • now try to open an application on remote host (right-click the application
        node in Applications window and choose Open)
        VisualVM hangs.
        If you reconnect network connection, VisualVM will work again.
        On Solaris x86 there is 'java.net.ConnectException: Connection timed out'
        exception after reconnecting network connection.
      1. connect_exception.txt
        4 kB
        dariatitova
      2. messages.log
        14 kB
        dariatitova

        Activity

        Hide
        dariatitova added a comment -

        Created an attachment (id=78)
        Connect exception after reconnecting network connection

        Show
        dariatitova added a comment - Created an attachment (id=78) Connect exception after reconnecting network connection
        Hide
        jsedlacek added a comment -

        Could you please check if the problem still happens in the latest VisualVM version?

        Show
        jsedlacek added a comment - Could you please check if the problem still happens in the latest VisualVM version?
        Hide
        dariatitova added a comment -

        This bug is still reproducible: VisualVM hangs (but on Solaris x86 there is no
        java.net.ConnectException exception after reconnecting network connection.).

        Version: Dev (Build 081106); platform 081105
        System: SunOS (5.11) , x86 32bit
        Java: 1.6.0_07; Java HotSpot(TM) Server VM (10.0-b23, mixed mode)
        Environment: UTF-8; en_US (visualvm)

        Show
        dariatitova added a comment - This bug is still reproducible: VisualVM hangs (but on Solaris x86 there is no java.net.ConnectException exception after reconnecting network connection.). Version: Dev (Build 081106); platform 081105 System: SunOS (5.11) , x86 32bit Java: 1.6.0_07; Java HotSpot(TM) Server VM (10.0-b23, mixed mode) Environment: UTF-8; en_US (visualvm)
        Hide
        dariatitova added a comment -

        Did not notice last time, java.net.ConnectException exception is still
        reproducible on Solaris x86. Attaching log file.

        Show
        dariatitova added a comment - Did not notice last time, java.net.ConnectException exception is still reproducible on Solaris x86. Attaching log file.
        Hide
        dariatitova added a comment -

        Created an attachment (id=94)
        VisualVM log with connection exception

        Show
        dariatitova added a comment - Created an attachment (id=94) VisualVM log with connection exception
        Hide
        npiguet added a comment -

        Works for me on 1.6.0_23, Linux 64 bits

        Show
        npiguet added a comment - Works for me on 1.6.0_23, Linux 64 bits

          People

          • Assignee:
            visualvm-issues
            Reporter:
            dariatitova
          • Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            0 Start watching this issue

            Dates

            • Created:
              Updated: