VisualVM
  1. VisualVM
  2. VISUALVM-444

Remote-Host (see Environment) : VisualVM can't connect to jstatd

    Details

    • Type: Bug Bug
    • Status: Open
    • Priority: Major Major
    • Resolution: Unresolved
    • Affects Version/s: 1.3.2
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: code
    • Labels:
      None
    • Environment:

      VisualVM: Windows XP, SP3
      Remote-Host: Ubuntu Server 10.04 (Lucid Lynx) 64 Bit with OpenJDK 1.6.20 64 Bit

      Description

      Connect succesful with:

      • Ubuntu-Server 9.10-Karmic-Koala and Java 32-Bit-Sun 1.6.0_24

      Not working:

      • Ubuntu Server 10.04 (Lucid Lynx) 64 Bit with OpenJDK 1.6.0_20 64 Bit
      • jstatd starts without error message:

        sudo jstatd -p 1234 -J-Djava.security.policy=all.policy -J-Djava.rmi.server.logCalls=true

      • jstatd receives VisualVM 1.32 -messages:

        sun.rmi.server.UnicastServerRef logCall
        FEINER: RMI TCP Connection(3)-10.xxx.yy.zzz: [10.xxx.yy.zzz: sun.rmi.registry.RegistryImpl[0:0:0, 0]: java.rmi.Remote lookup(java.lang.String)]}}

      • Log VisualVM is empty
      • telnet from Windows to jstatd-port okay

        Activity

        Hide
        ferdez added a comment -

        Same problem here.

        Client: VisualVM 1.3.2 on Windows 7/64, with Java 1.6.0_23/64bit
        Server: Java 1.6.0_24 on linux 2.6.32 /Ubuntu 10.04 LTS 64bit)

        VisualVM has no problems connecting with jstatd (log confirms) but the tomcat server running on that machine is not listed.

        Show
        ferdez added a comment - Same problem here. Client: VisualVM 1.3.2 on Windows 7/64, with Java 1.6.0_23/64bit Server: Java 1.6.0_24 on linux 2.6.32 /Ubuntu 10.04 LTS 64bit) VisualVM has no problems connecting with jstatd (log confirms) but the tomcat server running on that machine is not listed.
        Hide
        thurka added a comment -

        To ferdez:
        Your problem is different. It is caused by a bug in JDK. See http://bit.ly/iaQmYP. The fix of this regression will be available in JDK 6 update 25.

        Show
        thurka added a comment - To ferdez: Your problem is different. It is caused by a bug in JDK. See http://bit.ly/iaQmYP . The fix of this regression will be available in JDK 6 update 25.
        Hide
        hesog added a comment -

        I'm having a similar problem

        VisualVM connects to remote server.
        but i can't see any of the remote applications

        the remote server is:

        Distributor ID:	Ubuntu
        Description:	Ubuntu 10.04.2 LTS
        Release:	10.04
        Codename:	lucid
        
        java version "1.6.0_24"
        Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_24-b07)
        Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 19.1-b02, mixed mode)
        

        to start the jstatd daemon i used this command:

        $  jstatd -J-Djava.security.policy=jstatd.all.policy  -J-Djava.net.preferIPv4Stack=true
        

        the client is VisualVM 1.6.0_24 running on UBUNTU 11.04 64bit

        Show
        hesog added a comment - I'm having a similar problem VisualVM connects to remote server. but i can't see any of the remote applications the remote server is: Distributor ID: Ubuntu Description: Ubuntu 10.04.2 LTS Release: 10.04 Codename: lucid java version "1.6.0_24" Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_24-b07) Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 19.1-b02, mixed mode) to start the jstatd daemon i used this command: $ jstatd -J-Djava.security.policy=jstatd.all.policy -J-Djava.net.preferIPv4Stack=true the client is VisualVM 1.6.0_24 running on UBUNTU 11.04 64bit
        Hide
        brnfd added a comment -

        Same problem to me:

        When a I run VisualVM, jstatd keep loging:

        Dec 02, 2011 8:47:11 AM sun.rmi.server.UnicastServerRef logCall
        FINER: RMI TCP Connection(3)-192.xxx.yyy.zzz: [192.xxx.yyy.zzz: sun.rmi.registry.RegistryImpl[0:0:0, 0]: java.rmi.Remote lookup(java.lang.String)]
        but never connect.

        Jstatd is runnig on CentOS 5.7, 32-bits and JDK 1.7.0_01.
        VisualVM version is 1.3.3, running on windows with JDK 1.7.0_01.

        Running jstat locally via rmi works, but remote doesn't:
        jstat -printcompilation rmi://pid@localhost:1099

        Show
        brnfd added a comment - Same problem to me: When a I run VisualVM, jstatd keep loging: Dec 02, 2011 8:47:11 AM sun.rmi.server.UnicastServerRef logCall FINER: RMI TCP Connection(3)-192.xxx.yyy.zzz: [192.xxx.yyy.zzz: sun.rmi.registry.RegistryImpl [0:0:0, 0] : java.rmi.Remote lookup(java.lang.String)] but never connect. Jstatd is runnig on CentOS 5.7, 32-bits and JDK 1.7.0_01. VisualVM version is 1.3.3, running on windows with JDK 1.7.0_01. Running jstat locally via rmi works, but remote doesn't: jstat -printcompilation rmi://pid@localhost:1099

          People

          • Assignee:
            Unassigned
            Reporter:
            geto
          • Votes:
            2 Vote for this issue
            Watchers:
            3 Start watching this issue

            Dates

            • Created:
              Updated: